donderdag, 12. april 2012 - 21:00

Blikseminslag zorgt voor veel overlast

Boxtel

Tijdens het hevige noodweer van donderdagmiddag rukte de brandweer in Boxtel uit naar een gaslek aan de Kapelweg.

Nadat omstreeks 17.00 uur de bliksem was ingeslagen op een hoge oude boom op een perceel aan het spoor tussen Boxtel en Haaren raakte ook een gasleiding zwaar beschadigd. De brandweer stelde de situatie veilig en controleerde diverse malen de omgeving van het gaslek op explosiegevaar.

Naast de brandweer kwamen ook de energiemaatschappij, de gemeente en een loonbedrijf ter plaatse. Met een minigraver werd een gat gegraven en kon het gat in de gasleiding gerepareerd worden. Ook was de KPN-kabel (telefonie) zwaar getroffen door de bliksem. Toen het gevaar geweken was en de herstelwerkzaamheden waren gestart keerde de brandweer terug naar de kazerne.

De blikseminslag veroorzaakte voor veel overlast in de omgeving. Door sein- en wisselstoring als gevolg van het noodweer lag het treinverkeer rond Boxtel plat. Tevens veroorzaakte een enorme hagelbui in het centrum van Boxtel voor winterse taferelen. Ook vele bedrijven in de omging van de Kapelweg waren gedupeerd door de blikseminslag. Zij kampten met o.a. kapotte apparatuur.
Provincie:
Tag(s):