donderdag, 26. januari 2012 - 16:04 Update: 08-07-2014 0:29

BMW i3 Concept en BMW i8 Concept debuteren in Nederland

Voor het eerst zijn de BMW i3 en i8 Concept in Nederland. Deze twee bijzondere concept cars van BMW beleefden in september 2011, tijdens de Internationale Autoshow IAA in Frankfurt hun première.

De concept cars zullen na Rotterdam andere wereldsteden aandoen. De BMW i3 en i8 Concept zijn de eerste auto’s van BMW i die daadwerkelijk in productie gaan, de BMW i3 komt in 2013 op de markt en de BMW i8 kort daarop. De auto’s zijn in Nederland – van 31 januari tot en met 4 februari – en spelen de hoofdrol in het ‘Mobilitiy of the future’ evenement in Rotterdam. Dr. Norbert Reithofer, de bestuursvoorzitter van BMW Group AG, komt speciaal naar Nederland om dit evenement te openen.

De BMW i3 Concept is een volledig elektrisch aangedreven auto, die emissievrije mobiliteit in stedelijke gebieden mogelijk maakt. De BMW i8 Concept is een rasechte sportauto, die van hybridetechniek gebruikmaakt om sportieve prestaties met lage emissies te combineren.

BMW i staat voor een totaal nieuwe kijk op individuele mobiliteit. Het BMW i-project is ontstaan uit een streven naar duurzaamheid, dat bij BMW Group al in de jaren zeventig is ingezet. De laatste decennia is duurzaamheid volledig ingebed in de strategie van BMW Group, zowel op milieutechnisch, economisch als op sociaal gebied. BMW Group stond in 2011 immers niet zomaar voor de zevende keer op rij bovenaan de ranglijst van de Dow Jones Sustainability Indexes, waarmee BMW zich het duurzaamste bedrijf in de automotive sector mag noemen.
Categorie:
Tag(s):