dinsdag, 21. augustus 2012 - 12:09

Boekpresentatie stripboek “Hotel Hartenstein” over de Slag om Arnhem

Oosterbeek

Studio Vaessen presenteert op 30 augustus 2012 het tweede deel van de serie stripboeken over de Slag om Arnhem. De titel van het tweede boek luidt: ‘Hotel Hartenstein’, naar het voormalig hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart in september 1944, waar tegenwoordig het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in gevestigd is.

In dit tweede deel worden de lotgevallen van militairen en burgers in en om Oosterbeek op een indringende manier in beeld gebracht. Het eerste deel ‘De Brug’ ligt al een tijdje in de winkel en is uitstekend ontvangen door pers en publiek.

De stripboeken zijn geen simpele plaatjesboeken. Studio Vaessen brengt de zaken op een realistische manier voor het voetlicht en neemt de lezers zeer serieus. De zaken worden niet fraaier weergegeven dan ze zijn en oorlog is bepaald niet fraai. Alle figuren spreken hun eigen taal: De Britten spreken Engels, de Duitsers Duits en de Nederlanders Nederlands. Dit versterkt de authenticiteit. De stripboekenserie is bestemd voor lezers van 12 jaar en ouder.

De presentatie vindt plaats in de Hall of Fame van het Airborne Museum ‘Hartenstein’, waar de in dit boek beschreven historie tot leven komt aan de hand van authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Het stripboek “Slag om Arnhem” Deel 2: Hotel Hartenstein zal op donderdag 30 augustus 2012 worden gepresenteerd in de Hall of Fame van het Airborne Museum "Hartenstein" te Oosterbeek, aanvang 16.00 uur (alleen voor pers en genodigden).
Tijdens deze presentatie zal Burgemeester J.P. Gebben van de gemeente Renkum de aanwezigen toespreken en vervolgens het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Het Airborne Museum is hét museum over de beroemde Slag om Arnhem en bevindt zich op de plek waar het allemaal werkelijk is gebeurd. In het pittoreske Oosterbeek staat de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein, in september 1944 korte tijd het hoofdkwartier van de Britten en sinds 1978 is het Airborne Museum hier gehuisvest.

Hier kan men de persoonlijke verhalen beluisteren van Britse, Duitse en Poolse veteranen en van de burgers – destijds kinderen van 8 tot 18 jaar – die doodsangsten doorstonden.
In het eigentijdse museum belééft men de Slag mee in de ondergrondse Airborne Experience waar je je midden in de strijd waant. Dit moet je gezien hebben!

Voor meer informatie, kan men de website bezoeken op www.airbornemuseum.nl.

Foto 1: Stripboek Hartenstein Cover
Foto 2: Stripboek Hartenstein
Provincie:
Tag(s):