vrijdag, 16. november 2012 - 10:35 Update: 08-07-2014 0:26

Boerderij weervrouw Margot Ribberink toch niet scheef

In tegenstelling tot eerdere berichten in diverse media, waarbij werd gesuggereerd dat de onlangs over een afstand van 820 meter verplaatste monumentale boerderij van weervrouw Margot Ribberink scheef zou staan, blijkt niets minder waar.

‘Een objectief onderzoek door de eigenaar én de aannemer wijst uit dat er over een totale lengte van 16 meter slechts 10 mm hoogteverschil te meten is’, laten Ribberink en de aannemer vrijdag weten.

Een waarde die bij de gemiddelde nieuwbouwwoning als ‘goed werk’ beoordeeld wordt. Dit hoogteverschil veroorzaakt geen enkele schade aan het pand en deskundigen, inclusief de eigenaar zelf, zijn het er over eens dat er geen maatregelen genomen hoeven te worden.

“Wij doen niet aan nivellering” , stelt de bewoner tevens partner van Ribberink, restauratie-architect Servaas van Elteren, lachend. “De deur klemde op ons vorige adres ook al en de genoemde ‘scheuren’ zijn enkele haarscheurtjes van hooguit 1 millimeter die voor ons, gezien de intensieve operatie aan ons pand uit 1850, zeer acceptabel en kleiner dan verwacht zijn.

Het was een bijzondere klus die wij in goede samenwerking met de aannemer hebben mogen voltooien. Beide partijen zijn blij met het resultaat, er is hier dus helemaal niets scheef, zelfs geen scheve gezichten.”
Categorie:
Tag(s):