donderdag, 15. maart 2012 - 14:32

Boete na niet tonen ID-kaart door gevallen vrouw blijkt verzonnen

Groningen

Het verhaal van de zwangere vrouw die uit de bus zou zijn gevallen, een miskraam kreeg en een bekeuring zou zijn gegeven voor het niet tonen van haar ID-kaart blijkt verzonnen. Dit meldt een woordvoerder van de regiopolitie Groningen.

De vrouw had tegenover een krant gezegd dat zij uit de bus gevallen was nabij het station in Groningen. Agenten die ter plaatse kwamen zouden de 'gewonde' vrouw een bekeuring hebben gegeven voor het niet kunnen tonen van haar ID-kaart. Eveneens zei de vrouw dat de agenten hierna direct weg gingen zonder te wachten op een ambulance.

De politie Groningen en het KLPD hebben alle uitgeschreven bonnen vanaf 3 maart bekeken, 1-1-2 gesprekken terug geluisterd en de ambulancedienst geraadpleegd of er een melding zou zijn geweest. Bij geen van alle instanties was er iets bekend over het incident.

Door de uitkomsten van het interne onderzoek begon de politie ernstig te twijfelen aan het waarheidsgehalte van het verhaal. Met tussenkomst van de journalist werd telefonisch contact gelegd met de familie en het vermeende slachtoffer. Met de uitkomsten begon ook haar naaste familie te twijfelen over het verhaal. De familie sprak vervolgens openlijk uit dat het verhaal van de 21-jarige vrouw gelogen was. Voor de vrouw wordt hulp gezocht.
Provincie:
Tag(s):