vrijdag, 12. oktober 2012 - 17:10

Boete van 400 euro voor laseren politieheli

Rotterdam

Twee mannen, in de leeftijd van 25 en 26 jaar, zijn donderdagavond aangehouden voor het beschijnen van een politieheli met een laserpen boven Rotterdam. Dit heeft het KLPD vrijdag laten weten.

De 26-jarige man uit Rotterdam bekende het beschijnen van de heli vandaag en heeft een boete gekregen van 400 euro, die hij direct heeft betaald. De laserpen is in beslag genomen.

De politieheli vloog gisteren ter assistentie van de politie in Rotterdam totdat de heli vanaf een balkon in de wijk Zevenkamp met een laserstraal werd beschenen.

De twee mannen die zich op het balkon bevonden gingen daarna de woning in en zijn later door de politie aangehouden. De laserpen is daarbij in de woning aangetroffen. Tijdens het verhoor door de Luchtvaarttoezicht van het KLPD is vast komen te staan dat de 26-jarige man de laserpen bewust had gericht, wetende dat dit een politieheli betrof.

Met een dergelijke laserstraal kan, afhankelijk van de sterkte, blijvend oogletsel worden toegebracht. Het beschijnen van een piloot kan de vliegveiligheid ernstig in gevaar brengen. In dit geval is proces-verbaal opgemaakt voor het beletten, belemmeren van de politietaak.
Provincie:
Tag(s):