maandag, 18. juni 2012 - 14:30

Boete voor illegaal verwijderen asbest

Tilburg

De Inspectie SZW heeft een klusbedrijf in Tilburg een boete van 5000 euro opgelegd vanwege het illegaal verwijderen van asbest tijdens een verbouwing. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag.

Een inspecteur van de Inspectie trof voor het pand een container met asbesthoudend plaatmateriaal aan. Het klusbedrijf had geen certificaat om asbest te mogen verwijderen.

De werkzaamheden zijn direct stilgelegd. De gemeente Tilburg heeft de container met asbesthoudend materiaal direct laten verwijderen.

Voor de Inspectie SZW is de aanpak van misstanden in de asbestsector in 2012 een van de speerpunten. De Inspectie SZW heeft daarom een speciaal team geformeerd met tien inspecteurs die zijn vrijgemaakt voor de aanpak van misstanden.

Alle bedrijven in Nederland die asbest verwijderen, moeten dat vooraf bij de Inspectie SZW melden. In Nederland zijn er ongeveer 300 bedrijven die gecertificeerd zijn om asbest te verwijderen.

Onveilig werken met asbest is levensgevaarlijk. Jaarlijks sterven nog steeds tussen de 900 en 1300 mensen door het inademen van asbestvezels in het verleden.
Provincie:
Tag(s):