woensdag, 7. november 2012 - 11:24

Boeteweigeraars krijgen op pakjesavond een surprise van de politie

Hilversum

Op dinsdag 4 december 2012 viert de politie in Gooi en Vechtstreek en Flevoland pakjesavond. Op die dag wordt alles uit de kast getrokken om veroordeelden op te sluiten en af te rekenen met notoire boeteweigeraars.

Met meer dan 15 inzetbare eenheden worden letterlijk alle openstaande zaken op één avond afgehandeld.

Vanaf 1 januari 2013 gaan de politieregio's Gooi en Vechtstreek en Flevoland op in de nieuwe regionale eenheid Midden Nederland. Voor die tijd wil de politie nog eens schoon schip maken. Daarom wordt de inningsactie grondig voorbereid. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of mensen nog wel wonen waar ze staan ingeschreven.

In de omgeving worden cellen vrijgehouden voor deze actie. Ook komt de Dienst Vervoer en Ondersteuning van de Dienst Justitiële Inrichtingen met meerdere cellenbussen ondersteunen. Op diverse plaatsen in de regio worden middels een kentekenscanner autobezitters gecontroleerd op openstaande straffen en boetes.

Projectleider Leo Harskamp: "Het kost erg veel belastinggeld om al deze mensen keer op keer te bezoeken. Uiteraard hebben wij de politiemensen het liefst op straat voor hun eigenlijke werk en niet om steeds bij mensen aan te bellen. De dag voor Sinterklaas is er geen ontkomen aan. Mensen met een vonnis van de rechter moeten de cel in en ook mensen die hun boete niet betalen, worden opgesloten totdat zij hebben betaald."

In een reactie heeft Sint Nicolaas inmiddels laten weten dat hij of zijn Pieten, geen celbezoek zullen afleggen. *Als men het Sinterklaasfeest niet wil missen, moeten mensen die een boete open hebben staan, deze toch echt eerst betalen*, aldus de Sint.

Alle mensen die nog een zaak hebben openstaan, kunnen deze afhandelen op het politiebureau. Ook als mensen twijfelen of zij een schone lei hebben, kunnen zij zich nu al tijdens openingsuren melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau. De bureaus zijn te vinden via www.politie.nl
Provincie:
Tag(s):