donderdag, 12. juli 2012 - 15:36

Bonden roepen Philips Lighting op om licht aan te houden

Eindhoven

De ondernemingsraden van de Philips Lighting vestigingen in Nederland en België hebben op donderdag 12 juli samen met de vakbonden een open brief naar de top van Philips Lighting gestuurd.

Onder het motto 'Philips mag het licht niet uitdoen voor zijn werknemers' dringen de ondernemingsraden en vakbonden er op aan de door Philips ingezette strategische koers voor Europa binnen de Lighting groep snel te wijzigen.

De werknemersvertegenwoordigers constateren dat het merendeel van de Lighting vestigingen in West-Europa uitgemolken worden en dat investeringen, die broodnodig zijn voor behoud van werkgelegenheid, uitblijven.

Ron van baden, bestuurder FNV Metaal: 'Het vertrouwen van de werknemers in het Philips Lighting management is helemaal weg. Ondernemerschap binnen Philips Lighting in Europa is verworden tot kostenbesparingen, productie wordt verplaatst naar lagelonenlanden en de behaalde winsten worden elders geïnvesteerd. Philips zet bijna alle kaarten op LED in en laat talrijke kansen in de niet-LED verlichting liggen.'
Provincie:
Tag(s):