woensdag, 7. november 2012 - 15:36 Update: 08-07-2014 0:45

Bondscoach: 'Kan wel eens einde verhaal Leerdam in Oranje zijn'

Zeist

(Elfvoetbal) Hij beleeft geen gemakkelijke weken. Afgelopen week liet trainer Ronald Koeman weten dat hij Kelvin Leerdam voorlopig niet meer in de basis opstelt. Nu heeft ook bondscoach Cor Pot zijn positie in Jong Oranje ter discussie gesteld.

Tegen Sp!ts zegt de keuzeheer van Nederland onder 21 dat de concurrentie op de rechtsachterpositie groot is, zeker gezien de ontwikkeling van Ricardo van Rhijn. De Ajacied is tijdens het EK, volgend jaar zomer in Israël, nog steeds speelgerechtigd voor Jong Oranje. Johan Kappelhof van FC Groningen heeft Pot dan nog achter de hand.

Op het middenveld is met jongens als Jordy Clasie, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Marco van Ginkel geen plaats voor Leerdam. "Dus als Kelvin bij Feyenoord niet meer aan spelen toekomt, kan het wel eens einde verhaal zijn voor hem bij Jong Oranje", aldus Pot tegen Sp!ts.

Trainer Ronald Koeman liet weten voorlopig zijn vertrouwen te geven aan spelers, die wel bij Feyenoord willen blijven. Pot heeft niets tegen de speler zelf. "Hij is gewoon een van mijn spelers. Kelvin heeft weliswaar bijna alle duels als rechtsback gespeeld (zeven van de acht, red.), maar voor die positie komen zoals gezegd meer spelers in aanmerking."

"Of het jammer is dat ik nu een speler minder heb om uit te kiezen? Ach, bij Jong Oranje heb ik al zoveel teleurstellingen meegemaakt met spelers die afvielen of doorstroomden naar het grote Oranje. Inmiddels vind ik het juist mooi om in korte tijd weer een nieuw team samen te stellen." Pot heeft niet met Leerdam gesproken over zijn situatie: "Dan kan ik alle spelers wel gaan bellen, want iedereen heeft zo zijn eigen problemen."

Een transfer van Leerdam in de winterstop lijkt de enige uitweg voor de speler om weer aan voetballen toe te komen. Pot: "Hij moet spelen, zo simpel is het."
Categorie:
Tag(s):