dinsdag, 2. oktober 2012 - 23:55

Boor zoekt Vrouw

Sluiskiltunnel zoekt beschermvrouwe die onder andere de boormachine mag dopen.

Elke tunnelboormachine in de wereld wordt ingezegend, gedoopt en voorzien van een naam. Elke boorploeg heeft zijn eigen tunnelpatin, oftewel beschermvrouwe. Zij doopt de boor en komt bij de tunnelboorders op bezoek, met een luisterend oor, bemoedigende woorden en met koffie met wat lekkers. De Sluiskiltunnel is een zoektocht gestart naar een geschikte doopvrouw.

De Sluiskiltunnel zoekt een pittige vrouw tussen de 18 en de 100, met een band met Zeeuws-Vlaanderen die het in een serie wil opnemen tegen andere kandidates en die de boor op 17 januari 2013 doopt en de boorploeg ondersteunt. Het is een unieke kans om een 80 meter lange tunnelboormachine tijdens een speciaal ritueel te dopen en een prachtkans om het boor- en bouwproces van dichtbij mee te maken.

Kandidaten kunnen de Sluiskiltunnel een leuke brief (of een andere originele vorm) sturen waarin ze uitleggen waarom zij zo geschikt zijn om deze taak te vervullen. Uit alle inzendingen worden zes genomineerden geselecteerd. Zij voeren in een serie programma’s verschillende opdrachten uit waarin ze hun kwaliteiten kunnen tonen. De inwoners van Zeeland bepalen uiteindelijk via een stemming op pzc.nl wie de enige echte beschermvrouwe wordt. In een spetterende finale wordt de winnares bekend gemaakt. Meer info kijk op www.boorzoektvrouw.nl.
Provincie:
Tag(s):