donderdag, 7. juni 2012 - 20:38

Borselse snelheidsdisplays hebben effect

De gemeente Borsele pakt trajecten waar regelmatig te hoge rijsnelheden worden gereden aan met Snelheid Informatie Displays (SID).

De displays attenderen de weggebruiker op een gebruiksvriendelijke manier op hun rijsnelheid. De ingebouwde radar kan nauwkeurig de snelheid van een voertuig vaststellen en geeft deze weer. Naast de actuele rijsnelheid geeft de display ook de maximumsnelheid ter plaatse aan. Met de aanschaf van de snelheid informatie displays pakt de gemeente Borsele beide soorten snelheidsovertreders aan: de bestuurders die onbewust te hard rijden en de bestuurders die bewust te hard rijden. Op één traject in Heinkenszand is het aantal overschrijdingen van de maximum snelheid significant gedaald.

Op Clara’s Pad in Heinkenszand is al een aantal maanden een SID werkzaam. Uit de meetgegevens van deze SID blijkt dat veel bestuurders op de SID reageren. Ongeveer 65% rijdt langzamer sinds plaatsing. In totaal beschikt de gemeente Borsele over drie SID’s die op diverse locaties zullen worden ingezet. Door middel van een verkeersteller wordt een snelheidsmeting uitgevoerd om te kunnen zien of er daadwerkelijk te snel wordt gereden. Vervolgens wordt besloten of een SID op die locatie wordt ingezet. De aanschaf van de Snelheid Informatie Displays is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zeeland.
Provincie:
Tag(s):