maandag, 5. november 2012 - 8:53 Update: 08-07-2014 0:45

Borst: 'Nu niet uitgesloten dat Vitesse kampioen wordt'

(ElfVoetbal) Na de 0-2 zege in de Amsterdam ArenA is Hugo Borst vol vertrouwen over Vitesse. "Ik hoor anderen beweren dat het niet kan gebeuren, maar het is niet uitgesloten dat Vitesse kampioen wordt."

Ajax had zaterdag voor eigen publiek nauwelijks een kans tegen de Gelderse ploeg en werd geveld door twee doelpunten van Eredivisietopscorer Wilfried Bony. "Zolang Vitesse met die donkere spits uit Ivoorkust speelt, geef ik ze zeker een kans. Bony schiet ze er zo makkelijk in. Ik sluit niet uit dat Vitesse kampioen wordt," vertelde de Rotterdamse journalist en analyticus zojuist in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM.

Ajax ziet Borst niet meer meedoen om de titel. Hij sprak uit waarom de hoofdstedelingen wel in eigen huis Manchester City kunnen verslaan en daarna in competitieverband twee teleurstellende resultaten op rij boeken. "Ajax heeft een jonge selectie. Die jonkies kunnen zich eenmalig oprichten, maar in het totaal is het te wisselvallig. De spelers die zijn aangetrokken, daar word je niet warm of koud van. Ze gaan niet boven PSV of FC Twente eindigen."

Deze keer reikte hij twee wankards uit, voor de meest teleurstellende actie van het weekend. "De mascotte van sc Heerenveen die zijn enkel verdraaide en naar het ziekenhuis moest. En voor Zlatan Ibrahimovic, die bij Paris St. Germain drie ton per week opstrijkt, maar zaterdag de keeper van de tegenstander (AS Saint-Etienne, red.) helemaal lek trapte. Een schandalige overtreding."

Hij waardeerde de actie van Luc Castaignos, die zijn doelpunt namens FC Twente tegen Feyenoord ingetogen vierde. "Een dag eerder deed Robin van Persie dat ook bij Manchester United tegen Arsenal. Waarschijnlijk heeft ie dat afgekeken." Beiden scoorden tegen hun voormalige werkgever.
Categorie:
Tag(s):