woensdag, 17. oktober 2012 - 9:11 Update: 08-07-2014 0:46

Borst: 'Oranje kan straks zomaar laatste vier halen'

(ElfVoetbal) "Hij laat merken dat de oude garde niet vanzelfsprekend meer speelt en geeft de jongeren een kans. Een ideale mix en die is succesvol." Dat zegt Hugo Borst over bondscoach Louis van Gaal.

Vanmorgen kwam de keuzeheer van het Nederlands elftal uitstekend naar voren in de analyse van Hugo Borst in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. "Het was duidelijk dat het niet meer gezellig was binnen de selectie onder de vorige bondscoach, Bert van Marwijk."

"Nu staat Louis aan het roer en die geeft de jongeren een kans. Gisteren (dinsdag, red.) speelden Rafael van der Vaart voortreffelijk. Dat gekoppeld aan het uitstekende optreden van iemand als Bruno Martins Indi zorgt voor hoop. We zijn straks in Brazilië niet de gedoodverfde wereldkampioen. Dat zijn Spanje en Brazilië. Maar het kan zomaar zijn dat we straks bij de laatste acht komen, of misschien de laatste vier."

Het doelpunt van Jeremain Lens was volgens Borst geen geluk. "Hij bedoelde het zo. Het is vrij onorthodox en komt weinig voor. Scoren met de kop van buiten het strafschopgebied." Douglas kon ook volgens Borst op de bank blijven. "Onder druk kan die nog wel eens gaan flippen. Maar het ging gisteren achterin niet onaardig. In het centrum worden we geen wereldkampioen. Maar straks kan Douglas met Martins Indi, die ongetwijfeld binnen een jaar in Engeland voetbalt, een goed duo vormen."

Nigel de Jong kreeg ook een pluim. "Hij heeft normaal twee creatieve spelers, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart voor zich die allebei niet geschikt zijn om een hele wedstrijd te spelen. Met Nigel de Jong voor hen, kan een van de twee dat wel makkelijk."

Over de bewuste kop over Louis van Gaal in de Roemeense krant Prosport had Borst ook een mening. "Louis is een exceptionele man, die zichzelf in de weg zit. Maar hij is een bevlogenheid, die nieuwe kracht brengt. Het is lullig hem alleen op basis van zijn presentatie af te rekenen."
Categorie:
Tag(s):