woensdag, 27. juni 2012 - 20:57

Bouw MFC Nieuwlande start in het najaar

Nieuwlande

Het Multi Functioneel Centrum in Nieuwlande is klaar voor de start.

De benodigde grondaankopen zijn rond en het college van B&W gaat akkoord met het definitieve ontwerp. De projectkosten blijven binnen het budget. Het MFC vormt straks het middelpunt van het dorpsleven in Nieuwlande met onder andere twee basisscholen. Verder ontstaat er ruimte voor woningen. Naar verwachting start de bouw van het MFC in oktober. Eind 2013 is dan de opening.

De komst van het MFC in Nieuwlande heeft een lange aanloop gehad. Het ontwerp is tussentijds aangepast en er zijn extra verkeersmaatregelen ontworpen. Wethouder Tiens Eerenstein: “Ik heb grote waardering voor iedereen die betrokken is geweest bij dit project. Veel mensen in Nieuwlande hebben zich langdurig ingezet voor het MFC. Steeds weer opnieuw die inzet, zo’n lange adem, dat is echt iets bijzonders.”

Het MFC biedt straks ruimte aan OBS de Driesprong, PCBS de Hoeksteen, peuterspeelzaal De Drie Turven, dorpshuis Het Dwarsgat, diverse verenigingen, een gymzaal, logopedist, podoloog en geldautomaat. “De veelzijdigheid is ook de kracht van het MFC”, volgens wethouder Eerenstein. “Overdag wordt het gebouw intensief door de scholen gebruikt en vooral ’s avonds is het het domein voor de Nieuwlandenaren en hun verenigingen. In 2003 begon het allemaal met gesprekken aan de keukentafel. Ongeveer driekwart van de Nieuwlandenaren wilde een multifunctioneel gebouw in een kloppend dorpshart. Zo gaat straks de grootste wens van het dorp in vervulling. Het eindresultaat weerspiegelt volgens mij hoezeer de inwoners zijn begaan met elkaar en met Nieuwlande.”
Provincie:
Tag(s):