donderdag, 5. april 2012 - 19:10

Bouwmarkt in as na grote brand Uithuizen

Uithuizen

Een uitslaande brand heeft donderdagavond bouw- en tuincentrum Hamminga in het Groningse Uithuizen volledig in de as gelegd. Bij de brand is asbest vrijgekomen en omwonenden zullen hierover geïnformeerd worden.

De brand werd omstreeks 18.40 uur ontdekt. Omdat medewerkers van het bedrijf enige tijd ervoor het pand hadden verlaten, deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bij aankomst van de brandweer bleek het gehele bedrijf in brand te staan en werd de brand opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Meerdere brandweerkorpsen uit de provincie rukten uit om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen.

Advies om ramen en deuren te sluiten
Door de grote rookontwikkeling werden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht. Het nabijgelegen bejaardencentrum Hunsingoheerd heeft geen hinder ondervonden van de brand.

Vuurwerkbunkers
Een nabij gelegen vuurwerkopslag, met hierin 7000 kilo consumentenvuurwerk, werd uit voorzorg nat gehouden. Doordat het bedrijf in het bezit is van de juiste vergunningen, wist de brandweer dat er vuurwerk lag opgeslagen. Volgens de woordvoerder van de brandweer hebben de bunkers geen gevaar gelopen tijdens de brand.

Omstreeks 21.00 uur was de brandweer de brand 'meester' en was de kans op overslag geweken. De toedracht van de brand is niet bekend. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):