vrijdag, 16. november 2012 - 16:57

Boxtelnaar vast in onderzoek naar dode in uitgebrande auto

Boxtel

Vrijdagochtend is in verband met de zaak waarbij in januari 2010 in een uitgebrande auto het lichaam van een 52-jarige uit Hellevoetsluis werd aangetroffen, een 40-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De man wordt verdacht van de handel in en teelt van hennep. De politie onderzoekt verder of de aangehouden verdachte hen mogelijk verder op het juiste het spoor kan zetten naar de oplossing van deze zaak. De identiteit van de dader is nog onbekend.

Zaterdagochtend 30 januari 2010 werd op een zandpad in Olland een uitgebrande auto met daarin een stoffelijk overschot van een destijds 52-jarige inwoner van Hellevoetsluis gevonden. De man kwam vermoedelijk door een misdrijf om het leven.

Al vrij snel in het onderzoek bleek dat het slachtoffer zich bezig hield met hennepteelt. In zijn woning in Hellevoetsluis had hij een hennepkwekerij. De politie gaat er van uit dat de dood van de man te maken heeft met hennepteelt.

Onderzoek
De auto werd die zaterdagochtend rond 10.00 uur opgemerkt door een boswachter op een 'werkpad' van de NS, tussen het Hoefje en het zogenaamde Duitse spoorlijntje. Na onderzoek bleek dat de stoffelijke resten in de auto van de 52-jarige Chris Wester uit Hellevoetsluis waren, op wiens naam de auto ook stond.

Uit het grootschalig politieonderzoek dat in de weken daarna volgde, werd niet duidelijk onder welke omstandigheden het slachtoffer was overleden. Medio 2012 kreeg de politie meerdere redenen om weer opnieuw naar deze zaak te gaan kijken.

Media
Al kort na het aantreffen van het lichaam besteedden de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht aan de zaak. In oktober 2012 deden zij dat opnieuw. De informatie die het rechercheteam na de verschillende uitzendingen kreeg, leidde niet tot het bekend worden van de identiteit van een mogelijke dader.

Beloning
In deze zaak is door de Hoofdofficier van Justitie in Den Bosch een beloning uitgeloofd van € 15.000,- voor de tip, die leidt tot de oplossing van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):