maandag, 26. november 2012 - 14:56

Brand bedrijfspand Hoogerheide kost 17 katten het leven

Hoogerheide

Bij een uitslaande brand in een bedrijfspand aan de Voltweg in Hoogerheide zijn maandagochtend rond 09.00 uur 17 katten omgekomen. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De brandweer schaalde na de brandmelding direct op tot Grote Brand en zette drie tankautospuiten, twee hoogwerkers en een adviseur gevaarlijke stoffen in. Er zijn geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Brandmeester
In een bedrijfspand, waar een groot aantal autobanden lagen opgeslagen is de brand ontstaan. De brand veroorzaakte een zwarte rook die zich verspreidde in de richting van vliegbasis Woensdrecht en Bergen op Zoom.

Uit voorzorg werd door de gemeente en politie het advies gegeven om indien nodig ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft om 10.50 uur het sein brand meester gegeven. De Gemeente Woensdrecht heeft de weg naar het pand afgezet.

Dieren in het pand
Uit het pand zijn vijf honden gered, twee katten konden uit het pand ontsnappen. De eigenaar van het pand is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek stellen vermoedelijk morgen een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Tot die tijd blijft het pand onder politietoezicht.
Provincie:
Tag(s):