maandag, 29. oktober 2012 - 12:13

Brand in supermarkt aan de Kastanjelaan

Bergen op Zoom

In een buurtsuper aan de Kastanjelaan in Bergen op Zoom heeft zondagavond een brand gewoed. De brandweer schaalde de brand op vanwege een mogelijk gaslek in het pand. Om één uur was de brand onder controle.

Mogelijk gaslek

Rond acht uur brak de brand door een nog onbekende oorzaak uit. De brandweer die binnen het vuur bestreed, moest stoppen met blussen vanwege een mogelijk gaslek. Het gasbedrijf dichtte de leiding van twee kanten waardoor er geen gas meer naar het pand ging. Daarna kon de brandweer de bluswerkzaamheden hervatten en was rond 01.00 uur zondagnacht de brand meester. Een filiaal van de Action dat in hetzelfde pand als de supermarkt zit heeft rook- en waterschade opgelopen. Bij de brand vielen geen gewonden.

Ontruiming huizen
Vanwege het mogelijke gaslek werden tien huizen in de buurt ontruimd. De politie heeft de winkels en twee cafés aan de overkant van de straat ook ontruimd. Door de brand viel de stroom in de Lijsterbesstraat uit.
Geëvacueerde bewoners werden opgevangen in een gymzaal aan de Populierlaan. Toen het gaslek gedicht was konden zij weer terug naar huis, met uitzondering van de bewoners van de twee woningen boven de winkel waar brand had gewoed. Zij hebben de nacht elders doorgebracht. Over de schade en de oorzaak is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):