dinsdag, 10. januari 2012 - 11:53

Brand in woning is waarschijnlijk aangestoken

Eemnes

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de brand in de rietgedekte woning in Eemnes vermoedelijk is ontstaan door brandstichting.


Brand in woning is waarschijnlijk aangestoken
De politie kreeg op zondag 8 januari rond 04.20 uur de melding dat bij de woning aan de Nieuweweg brand was uitgebroken. Ten tijde van de brand was niemand aanwezig in de woning. De brandweer gaf rond 06.10 uur het sein brand meester. Door de brand raakte het dak van de woning zwaar beschadigd.

De politie stelde direct een buurt- en passantenonderzoek in en de specialisten van de forensische opsporing deden onderzoek naar de oorzaak. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat de brand buiten de woning is ontstaan en vermoedelijk is aangestoken. De politie doet onderzoek naar de verdachte(n). Een mogelijke relatie met de branden in Laren en Blaricum en de branden bij rietgedekte woningen in de regio Eemland (Hoevelaken, Leusden, Amersfoort, Baarn en Soest) wordt eveneens onderzocht.

De politie verzoekt eventuele getuigen, die kort voor-, tijdens- of na de brand verdachte personen hebben gezien, dit te melden aan de politie Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem informatie kwijt wilt, dan kunt u bellen met Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):