woensdag, 11. april 2012 - 21:21

Brand verwoest loods scheepsbouw in 't Waar

Een loods van scheepsbouwer Waarschipswerf aan de Hoofdweg in ’t Waar is woensdagmorgen volledig verwoest door een brand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit zal door een specialistisch bedrijf worden opgeruimd.

Een buurtbewoonster ontdekte omstreeks 06.00 uur de brand en waarschuwde de brandweer. Voor de bestrijding van de brand rukte de brandweer van Scheemda en Wagenborgen beide uit met een tankautospuit. Om de brand van bovenaf te blussen werd eveneens de hoogwerker van de brandweer Delfzijl ingezet.

Het gebouw kon al snel als verloren worden beschouwd. De brandweer zette hierop in om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen. Omstreeks 08.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. De toedracht van de brand is nog niet bekend. De politie zal onderzoek doen.

Tijdens bluswerkzaamheden raakte twee brandweervrouwen van de brandweer Scheemda licht gewond door een valpartij. Eén van de vrouwen raakte gewond aan haar enkel en is naar een ziekenhuis gebracht. De andere had last van een rib. Zij is ter plaatse behandeld en kon haar werkzaamheden weer voortzetten.
Provincie:
Tag(s):