dinsdag, 4. december 2012 - 8:55 Update: 08-07-2014 0:31

Brandbrief tegen hacken door politie

Den Haag

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een brandbrief overhandigd gekregen van Europese privacywaakhonden, waaronder Bits of Freedom, waarin zij hun zorgen uiten over het plan om de politie toestemming te geven om te mogen hacken.

Volgens de internationale coalitie breken de hackplannen in op de mensenrechten en veiligheid van burgers wereldwijd. Dit wordt nog versterkt doordat andere landen het voorbeeld van Nederland zullen volgen en op deze manier hun eigen wetten zullen opleggen in het buitenland.

'Dat stopt niet bij cybercrime.' zegt Simone Halink van Bits of Freedom, 'Wat houdt andere landen tegen om ook een verbod op homosexualiteit of godslastering in het buitenland te handhaven? Zo verander je het internet in het Wilde Westen'. De internationale coalitie verzoekt de minister dringend zijn hackplannen in te trekken,

Omdat de huidige regelgeving niet meer zou passen, lanceerde Opstelten vorige maand het plan om de politie meer bevoegdheden te geven om in geval van opsporing te mogen hacken.
Categorie:
Tag(s):