dinsdag, 3. april 2012 - 21:32

Brandkastkrakers ingesloten door agenten en politieheli

Tilburg

Vier inbrekers werden maandagavond door de politie aangehouden nadat ze na een inbraak een bos waren ingevlucht. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De omgeving werd door agenten rondom afgezet, waarna er hulp kwam van de politiehelikopter. De vier daders konden vervolgens worden ingerekend.

Brandkast
Op maandag 2 april 2012 werd rond 21.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Hermesstraat. De inbrekers waren het pand met grof geweld binnengekomen en hadden het vermoedelijk voorzien op de aanwezige brandkast.

Vluchtauto uit de bocht
De daders gingen er vandoor in een zwarte BMW stationcar. Agenten onderschepten de vluchtauto, waarna een achtervolging ontstond. In de bocht Taxandriebaan / Reeshofdijk vloog de BMW met hoge snelheid uit de bocht en belandde in de struiken.

De inzittenden kropen uit de auto, klommen over een hekwerk en vluchtten het bos van De Oude Warande in. De gemeenschappelijke meldkamer coördineerde vervolgens een actie waarbij de volledige omgeving werd afgezet met agenten.

Heli en warmtecamera
De vluchtende inbrekers waren op die manier ingesloten. Met behulp van een warmtecamera en ondersteuning van een politiehelikopter konden vier verdachten worden ingerekend.

Het gaat om inwoners van Amsterdam (27, 27, 35 en 42 jaar oud) die allemaal bekend zijn bij politie en justitie. Alle verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):