zaterdag, 28. april 2012 - 11:37

Brandstichter van 10 branden aangehouden

Warffum

De politie heeft woensdag een 33-jarige man uit Warffum aangehouden op verdenking van brandstichting. Vanaf december 2011 werd het Groningse dorp geconfronteerd met diverse branden.

De politie heeft aanwijzingen dat de verdachte betrokken was bij pogingen brandstichting van een leegstaande woning en een caravan aan Zuiderweide in Warffum. Bij de woningbranden bestond er een risico dat de brand zou overslaan naar de naastgelegen huizen. Ook verdenkt de politie dat de man verantwoordelijk is voor meerdere autobranden in het dorp. Zo werden in de wintermaanden auto s op de Boschplaat, Helmer Molemastraat en de Bekemalaan in de brand gestoken.

De politie kwam de 33-jarige man op het spoor na een gedegen rechercheonderzoek. Tijdens dit onderzoek viel het de recherche op dat Warffumer vaak getuige en/of melder was van de branden. Bij een incident bluste hijzelf de brand en waarschuwde de hulpdiensten. De politie hield de man al geruime tijd in de gaten. Na elke brand verrichte de forensische opsporing van de politie een uitgebreid onderzoek. Ook werden in het onderzoek meerdere getuigen gehoord.

De 33-jarige verdachte werd woensdag 25 april jl. door de politie aangehouden. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij werd afgelopen dagen uitgebreid verhoord over de brandstichtingen. De man heeft tegenover de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij zal de komende dagen nog verder worden verhoord.

De verdachte werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besliste dat de man in bewaring werd gesteld. De politie denkt met deze aanhouding de branden in Warffum te hebben opgelost. Het onderzoek is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):