maandag, 4. juni 2012 - 12:20

Brandstichting met handgranaat in Team West

Den Haag

De politie onderzoekt een brandstichting van vrijdag 25 mei omstreeks 03.35 uur.

De brand ontstond nadat iemand een handgranaat door een raam gooide bij een woning in de Oog in ’t Zeilstraat. In het opsporingsprogramma Team West wordt dinsdag 5 juni aandacht besteed aan deze zaak.

De politie hield direct twee Hagenaars, van 27 en 36 jaar oud, aan op verdenking van betrokkenheid. Naar het zich nu laat aanzien heeft het tweetal niets met de brandstichting te maken. Beiden zijn weer naar huis.

De brandweer was snel ter plaatse en kon binnen een half uur het sein brand meester gegeven. In de woning bevonden zich enkele personen die allen snel in veiligheid zijn gebracht. Twee personen zijn door de GGD gecontroleerd. Rechercheurs van Forensische Opsporing verrichten onderzoek in de woning. Bekend is dat er op dat tijdstip enkele personen door de straat liepen, de recherche komt graag in contact met deze belangrijke getuigen.

Getuigen die het rechercheteam nog niet hebben gesproken of mensen die anderszins informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met Bureau Bureau Regionale Recherche (BRR) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

EK-special
In de uitzending wordt tevens aandacht besteed aan het komende Europees kampioenschap voetbal.

Team west
Het opsporingsprogramma wordt elke dinsdagavond, direct na het RtvWest-journaal om 17.00 uur, uitgezonden. In de avonduren en de dag erop wordt het progamma enkele keren herhaald. Ook via www.westonline.nl is het programma terug te zien.
Provincie:
Tag(s):