woensdag, 29. februari 2012 - 19:26

Brandstofdieven rijden in gestolen auto’s

Hoogezand

De politie heeft woensdagmorgen op de A7 bij Hoogezand twee automobilisten (22 en 25 jaar) uit Litouwen aangehouden. De aanhouding volgde op een brandstofdiefstal vlak daarvoor bij een tankstation op de A7 bij Marum. De voertuigen waarin beide mannen reden bleken te zijn gestolen.

De Noordelijke meldkamer kreeg van de beheerder van het tankstation een melding dat een man was vertrokken zonder te betalen. Daarbij gaf hij een duidelijke omschrijving van de brandstofdief en het betreffende voertuig. Vermoedelijk was er ook een tweede auto bij betrokken. Na de melding kozen motoragenten een strategische plek richting Drachten en in Groningen. Twee motoragenten zagen beide voertuigen rijden nabij Groningen en gaven de bestuurders een stopteken. Beide bestuurders reden echter met hoge snelheid door. Daarbij werden snelheden gehaald tussen 180 en 200 km/u.

Nabij Hoogezand kwamen politievoertuigen uit het oosten van de provincie naar de A7 en namen daar een positie in om de twee automobilisten op te vangen. Beide voertuigen kregen daarna opnieuw een stopteken waar de bestuurders gehoor aan gaven. Het duo is ingesloten voor verhoor. De auto’s, die vermoedelijk afgelopen nacht zijn gestolen in de Randstad, zijn in beslag genomen voor onderzoek.
Provincie:
Tag(s):