dinsdag, 6. maart 2012 - 9:36

Brandweer druk met diverse woningbranden

Regio

In Noord- en Midden-Limburg is de brandweer afgelopen nacht druk geweest met het bestrijden van een aantal woningbranden. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Om 02.35 uur is de brandweer van Heythuysen gealarmeerd voor rookontwikkeling in een winkel met loods aan de Kloosterstraat in Heythuysen. De bewoners van 13 omliggende woningen werden geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en om 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog tot in de vroege ochtend bezig met na verkennen en afblussen van de brandhaard.

Melderslo
Even voor twee uur vannacht werd brandweer Horst aan de Maas gealarmeerd voor een woningbrand op de Herenbosweg in Melderslo. Het betrof een leegstaand pand en er waren geen personen in het pand aanwezig.
Bij de bestrijding van de brand werden twee tankautospuiten, een personeelsmaterieelwagen met een losse pomp en een autoladder ingezet. Om 2:20 uur werd het sein brand meester gegeven. De woning is door de brand volledig verwoest. De politie doet nog verder onderzoek naar de brandoorzaak.

Venlo
Om half een vannacht werd brandweer Venlo gealarmeerd voor een uitslaande brand in een leeg staande woning op de Adelborstenstraat. Er waren geen personen in het pand aanwezig. De zolder van de woning is volledig uitgebrand en heeft zich uitgebreid naar de zolder van de naastgelegen woning. Onbekend is nog hoe de brand is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):