maandag, 14. mei 2012 - 13:35

Brandweer Flevoland vraagt burger om brandveilige ideeën

Lelystad

Brandweer Flevoland is begin mei een campagne gestart rondom het thema brandveiligheid. 'In deze campagne hanteert de brandweer een vernieuwende aanpak om op verschillende manieren de samenwerking met haar burgers aan te gaan', meldt de brandweer Flevoland maandag.

In plaats van te zeggen wat de burgers moeten doen, wil de brandweer graag ideeën van hen horen om samen te werken aan een Brandveilig Leven.

Dit doet de brandweer met een grootschalige campagne gericht op alle inwoners van heel Flevoland. Door advertenties, busreclame, een website, social media en filmpjes in te zetten, daagt de brandweer Flevolanders uit om na te denken over de brandveiligheid in hun eigen woningen.

“Vaak komen mensen dan tot de conclusie dat er nog veel verbeterd kan worden”, aldus Marcel van Galen, Hoofd Risicobeheersing Brandweer Flevoland. Van Galen is in die functie verantwoordelijk voor de uitrol van de campagne Brandveilig Leven.

Het doel is helder
Volgens Van Galen is het doel van deze campagne helder: “Natuurlijk doet de brandweer haar uiterste best om branden te voorkomen, slachtoffers te beperken en brandschade te reduceren, maar de rol die de burger daarin speelt wordt vaak onbewust onderschat. Inwoners van Flevoland – en van welke provincie ook – zouden veel meer moeten doen om een Brandveilig Leven na te streven.”

Burgers kunnen het verschil maken
De campagne wordt daarom ingezet om de burgers ervan bewust te maken dat zij daadwerkelijk een verschil kunnen uitmaken.

Van Galen: “Vaak weten mensen wel dat ze een branddeken en rookmelder moeten ophangen, maar het gaat verder dan dat. We zijn benieuwd of ze zelf nog interessante gedachtes hebben. We gaan de samenwerking met de inwoners van Flevoland dan ook aan en roepen hen op om originele, verrassende en slimme ideeën op het gebied van brandveiligheid met ons te delen. Die ideeën worden door experts beoordeeld en getoetst op toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.”

Wat doe jij voor een Brandveilig Leven?
Tot slot licht Van Galen toe waar Flevolanders kunnen deelnemen aan de actie. “De campagne gaat nu zijn tweede week in, maar we ontvangen al behoorlijk wat leuke en interessante ideeën. Brandweer Flevoland heeft daarvoor een speciale website opgericht: www.brandveiligflevoland.nl. Hier kan iedereen zijn of haar antwoord op de vraag Wat doe jij voor een Brandveilig Leven? inzenden. Wekelijks worden de beste inzendingen beloond met leuke prijzen, zoals een brandveiligheidspakket of een barbecue voor de hele straat.”

Deelnemen aan de actie kan tot en met 1 juli via www.brandveiligflevoland.nl.
Provincie:
Tag(s):