zondag, 12. februari 2012 - 22:55

Brandweer redt man uit brandende woning Eindhoven

Eindhoven

De Eindhovense brandweer rukte zondagavond kort voor 19.00 uur uit voor een woningbrand aan de Boschdijk in Eindhoven. Hoewel de brand woedde in een leegstaande woning welke was dichtgetimmerd en waarvan het gas, water en licht was afgesloten trof men binnen toch een persoon aan.

Deze man kon snel in veiligheid gebracht worden en overgedragen worden aan het ambulancepersoneel. Er was sprake van een mogelijke tweede persoon in de woning waarop direct werd opgeschaald tot middelbrand en uit voorzorg een traumahelikopter werd gealarmeerd.

Al snel werd duidelijk dat er van een tweede persoon in het brandende pand geen sprake was. De brandweer bluste de brand met twee blusvoertuigen en zette ook een hoogwerker in om de brand van bovenaf te bestrijden.

De politie zorgde ervoor dat de Boschdijk tussen de Marconilaan eenGemmastraat geheel werd afgesloten in beide richtingen zodat de brandweer ongestoord haar werk kon verrichten. Ook werd het publiek op grote afstand gehouden.

Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. De onbekende man welke door de brandweer in veiligheid is gebracht is vermoedelijk een zwerver.
Provincie:
Tag(s):