zondag, 29. januari 2012 - 11:48

Brandweerman breekt kuitbeen

Een 34 jarige brandweerman heeft bij bluswerkzaamheden in de nacht van zaterdag op zondag in Heel zijn enkel en kuitbeen gebroken.

De brandweerman, van het korps uit Wessem, was rond 00:30 uur uitgerukt voor een brand in een stacaravan op het vakantiepark De Heelderpeel. Bij bluswerkzaamheden is hij uitgegleden over een plank, waarbij hij zijn enkel en kuitbeen brak. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis in Roermond gebracht, waar hij in de loop van de ochtend wordt geopereerd. De brand in de stacaravan was uitgebroken in een kast buiten de stacaravan, waarin de geiser zat. De brandweer had de brand snel onder controle. De stacaravan liep rookschade op.

Brand Maria-Hoop
In Maria Hoop heeft in dezelfde nacht brand gewoed in een garage aan de Waldfeuchterbaan. De brand die ontdekt werd rond 03.20 uur, is vermoedelijk ontstaan door de barbecues die aan het einde van de avond in de garage waren gezet. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning, een naastgelegen restaurant en de boven de garage gelegen leegstaande appartementen. Wel ontstond veel rook- en waterschade in deze gebouwen. Er waren geen gewonden. Het dak van de garage bevatte asbest. De asbest die alleen op de parkeerplaats van het restaurant terecht kwam, wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Tijdens de naverkenning van het gebouw werd in de kelder een hennepplantage ontdekt. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):