vrijdag, 11. mei 2012 - 9:25

Brandwondencentrum verwacht stijging zomerse slachtoffers

Beverwijk

Dat zomerse activiteiten een keerzijde hebben laten de cijfers van de brandwondencentra hard en duidelijk zien. Met name het aantal brandwondenongevallen door bio-ethanol, spiritus en benzine neemt de laatste periode weer toe. De eerste slachtoffers van het jaar zijn alweer gemeld.

Vooral het onveilig aansteken van een BBQ is een grote veroorzaker van brandwonden bij - vaak jonge - slachtoffers. Jos Vloemans, brandwondenarts in Beverwijk, ziet de komende zomerse periode dan ook niet zonnig in.

In 2011 steeg het aantal ongevallen met brandbare vluchtige vloeistoffen ten opzichte van 2010 vooral in de zomerperiode. Gemiddeld tellen alleen al de drie brandwondencentra jaarlijks méér dan 100 opnames na een ongeval met brandbare vluchtige vloeistoffen. Zij zijn hiermee verantwoordelijk voor meer dan 20% van alle opnames van de drie brandwondencentra.

Vloemans, brandwondenarts in het Brandwondencentrum van Beverwijk, ziet deze stijging met lede ogen aan en roept op tot actie. "Ik houd mijn hart vast voor 2012. Ik pleit dan ook voor een landelijke actie.
Provincie:
Tag(s):