zondag, 6. mei 2012 - 11:48

Bredanaar (25) na wilde autorit beschoten door politieman

Breda

Een 25-jarige Bredanaar heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur met zijn auto in het uitgaanscentrum voor gevaarlijke situaties gezorgd. 'De wilde rit eindigde op de Nieuwe Prinsenkade', meldt de politie zondag.

Geschoten door politie
Daar kwam de Bredanaar met zijn auto in aanrijding met een stilstaande taxi. Een politieman heeft tijdens een confrontatie, op hem geschoten. De toedracht wordt onderzocht door de rijksrecherche.

Intensive Care
De 25-jarige Bredanaar werd naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht gebracht en is daar opgenomen op Intensive Care. Hij is formeel wel aangehouden en op de verdenking van poging doodslag door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Agenten te paard
Via het cameratoezicht werd gezien dat de verdachte met zijn auto vanaf de Hoge Brug de Vismarktstraat inreed. Agenten te paard van het KLPD die hem een stopteken wilden geven en probeerden de Reigerstraat te blokkeren moesten snel opzij gaan om een aanrijding te voorkomen.

De automobilist reed vervolgens de erg smalle Schoolstraat in. Uiteindelijk verliet hij het horecagebied waarna hij vanaf de Hoge Brug richting de taxistandplaats reed.

Brandweerlieden hebben in het water nabij het Spanjaardsgat met een duiker gezocht naar een mogelijke drenkeling, er werd echter niemand aangetroffen. Volgens een getuige waren er twee mensen over de reling gegaan. Uit later bekend geworden verklaringen zouden zij niet in het water terecht gekomen zijn, maar zich hebben kunnen vasthouden aan de reling.

Het onderzoek wordt verricht door de Rijksrecherche, het sporenonderzoek wordt ingesteld door medewerkers van de technische recherche van het politiekorps Zeeland, daarbij ondersteund door collega's van het regiokorps MW-Brabant.
Provincie:
Tag(s):