maandag, 19. november 2012 - 15:42

Bredase hondenwerper aangehouden

Breda

De politie heeft vandaag een 25-jarige man uit Breda aangehouden die wordt verdacht van overtreding van de Wet Dierenwelzijn.

Zijn twee honden werden vorige week over het hekwerk van het dierenasiel in Breda gegooid.

Gearresteerd
De 25-jarige verdachte meldde zich maandag bij het dierenasiel aan de Oude Baan in Breda. Hij claimde eigenaar te zijn van de twee Stafford Terriërs. De man werd in opdracht van de Officier van Justitie gearresteerd. De rol van de 25-jarige Bredanaar wordt onderzocht door agenten van de dierenpolitie. Het onderzoek richt zich op het achterlaten van de honden (dierenmishandeling) en op het algemene welzijn van de beide dieren. De twee Stafford Terriërs werden in beslag genomen.

Over het hek
De beide honden werden woensdagavond 14 november 2012 tussen 19.00 en 20.00 uur achtergelaten bij het dierenasiel. Vermoedelijk werden de twee dieren over het hoge hekwerk gegooid. Een medewerkster trof diezelfde avond nog de honden daar op het afgesloten terrein. Het terrein van het dierenasiel is afgezet met 1.80 meter hoog hekwerk met daar boven drie rijen prikkeldraad. De grijze reu had een gebroken linkervoorpoot, was sterk vermagerd en had kale plekken op zijn rug. Het bruine teefje was niet gewond. Beide honden hadden een doffe vacht en waren helaas niet gechipt.
Provincie:
Tag(s):