donderdag, 12. april 2012 - 9:12 Update: 08-07-2014 0:53

Britse spelers aangeklaagd voor verkrachting

(Elf Voetbal) Twee Britse voetballers worden aangeklaagd op verdenking van verkrachting van een dronken meisje. De spelers geven toe seks gehad te hebben met het meisje maar ontkennen dat het om verkrachting gaat.

De Britse voetballers Ched Evans, voormalig speler van Manchester City die tegenwoordig uitkomt voor Sheffield United, en om Port Vale-verdediger Clayton McDonald, zo meldt Daily Mail. De zaak dient deze week voor de rechtbank van Caernarfon in Noord-Wales.

De twee voetballers gingen vorig jaar op stap in Wales en op de beelden van een openbare camera werden ze gezien met het meisje. Daarop is volgens de openbaar aanklager ook te zien hoe het meisje met McDonald in een taxi belandt. Die nam haar mee naar een hotel, waar ook Evans even later ook arriceerde. Een vriend van de voetballers zou buiten de hotelkamer met zijn telefoon hebben geprobeerd het voorval te filmen. De nachtportier van het hotel zegt dat hij een meisje heeft horen gillen.

Het meisje meldde zich de volgende dag bij de politie. De voetballers werden de dag erop aangehouden, maar ontkenden dat sprake was van een verkrachting.
Categorie:
Tag(s):