donderdag, 2. augustus 2012 - 10:40

Bromfietser slaat op de vlucht

Assen

Een 24-jarige Assenaar is woensdagavond door de politie aangehouden.

De man viel op omdat hij zonder helm en kentekenplaat op een bromfiets over de Zwartwaterseweg reed. Na het zien van de politie ging de bromfietser er met hoge snelheid vandoor ondanks de gegeven stoptekens van de politie.

Op de Zwartwaterseweg moest een vrouw aan de kant springen voor de vluchtende bromfietser en op de Oosterbroekstraat botste hij tegen een geparkeerde auto. Hierna ging de Assenaar er te voet vandoor. De achtervolgende politie kon hem op de Gaarde in de kraag vatten en aanhouden.

Tijdens fouillering werd bij de man 20 gram hennep in gripzakjes aangetroffen en evenals een klein geldbedrag inbeslaggenomen. Ook de bromfiets van de man werd inbeslaggenomen. Er werd tevens een bloedproef genomen omdat hij verklaarde hennep gerookt te hebben.

De Assenaar wordt verdacht van het rijden zonder helm, kentekenplaat/verzekering en rijbewijs, niet voldoen aan een stopteken, veroorzaken gevaarlijk rijgedrag, veroorzaken van een aanrijding waarbij hij ook nog eens doorreed, rijden onder invloed en het voorhanden hebben van 20 gram hennep.
Provincie:
Tag(s):