zaterdag, 26. mei 2012 - 20:00

Bromfietser zwaargewond na aanrijding met politieauto

Haarlem

Zaterdagmiddag is een 20-jarige man uit Haarlem ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto op de Paul Krügerkade in Haarlem.

De man reed op een snorfiets op de Oudeweg in Haarlem. Een motoragent wilde de man laten stoppen nadat deze door een rood verkeerslicht was gereden.

Toen de man naar zijn rijbewijs werd gevraagd, reed hij weg en vluchtte met zijn snorfiets het Nelson Mandelapark in. Hierbij gevolgd door de motoragent. Een politiesurveillance, die ook naar de snorfietser op zoek was, reed over de Paul Krügerkade op het moment dat de snorfietser juist op deze plaats het park verliet.

De snorfietser en de politieauto kwamen met elkaar in botsing. Hierbij kwam de man ten val en liep ernstig letsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het VUziekenhuis in Amsterdam. In het ziekenhuis doorzocht de politie een tas van de man. Hierin werd een vuurwapen aangetroffen.

Aangezien een politieauto bij het ongeval betrokken was, wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld door de Rijksrecherche. Een technisch onderzoek naar het ongeval wordt uigevoerd door de politie Amsterdam-Amstelland.
Provincie:
Tag(s):