donderdag, 29. november 2012 - 14:17

Brood smeren en vrachtwagen rijden gaat niet samen

Terwispel

Vanwege enkele ongevallen is donderdagmorgen de nodige overlast geweest op de A7 bij Terwispel. De ongevallen vonden aan beide kanten van de snelweg plaats.

Een Hongaarse chauffeur verloor in de ochtend de controle over zijn vrachtwagencombinatie. Dit gebeurde nadat hij al rijdend een boterham smeerde. De combinatie raakte in de berm en kwam halverwege een sloot tot stilstand. Een kraan was nodig om de vrachtwagen met oplegger weer op de verharde ondergrond te krijgen.

Op het moment dat de vrachtwagencombinatie op zijn wielen stond, kreeg de politie een melding dat aan de andere kant van de snelweg meerdere voertuigen op elkaar waren gebotst. Door het afremmen van het verkeer, kwamen vijf auto’s met elkaar in aanraking. Hierbij ontstond forse schade. Zo’n 500 meter achter het ongeval met de vijf voertuigen, botsten datzelfde moment twee auto’s op elkaar. Hierbij ontstond blikschade.
Bij de verschillende ongevallen zijn ambulances ingezet. Bestuurders en inzittenden zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):