woensdag, 30. mei 2012 - 8:24 Update: 08-07-2014 0:51

Brussel wil dat Nederland de hypotheekrenteaftrek afschaft

In een advies dat de Europese Commissie (EC) woensdag bekend zal maken, staat dat de Commissie wil dat Nederland de hypotheekrenteaftrek geheel of gedeeltelijk afschaft. Dit meldde de Volkskrant dinsdag op haar website.

Door stapsgewijs een eind te maken aan de 'gunstige fiscale behandeling' van hypotheken wil de Commissie een implosie van de huizenmarkt, zoals in Spanje en Ierland, voorkomen, zo schrijft de krant.
Ook wil de Commissie dat huurders een huur gaan betalen die samenhangt met de hoogte van hun inkomen. Eurocommissaris Neelie Kroes zou volgens betrokken EU-ambtenaren achter deze aanbevelingen staan.

De Commissie heeft alle 27 EU-landen een advies gegeven over wat beter moet met hun economie en hun begroting. Deze adviezen zijn nieuw en zouden moeten voorkomen dat lidstaten financieel ontsporen. De regeringsleiders moeten de aanbevelingen in juni goedkeuren. Als een land de aanbevelingen vervolgens niet uitvoert, kan de Commissie uiteindelijk met sancties komen.

In haar oordeel dat de Commissie over de EU als geheel geeft, staat dat
'de eerste tekenen van economisch herstel zichtbaar worden'. Volgens de betrokkenen keert de groei voorzichtig terug, dalen de financieringstekorten en verlagen de landen waar nodig hun lonen, aldus de Volkskrant.
Categorie:
Tag(s):