vrijdag, 28. september 2012 - 16:26

Burgemeester Arnhem kondigt noodbevel af om dreiging Project-X

Arnhem

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem heeft vrijdag een noodbevel afgekondigd voor het grondgebied van de gemeente Arnhem. 'Het noodbevel gaat in van vrijdag 28 september 14.00 uur en is van kracht tot zaterdag 29 september 8.00 uur', meldt de gemeente vrijdag.

Project-X-feest Arnhem
Het noodbevel houdt in dat de gemeente Arnhem verboden gebied is voor diegenen die van zins zijn de openbare orde in de stad te verstoren. De burgemeester heeft het noodbevel afgekondigd omdat er sterke aanwijzingen zijn voor mogelijke verstoringen van de openbare orde in verband met het aangekondigde project X-feest in Arnhem .

Het noodbevel wordt ingesteld voor het hele grondgebied van de gemeente Arnhem. Formeel houdt een noodbevel in dat de burgemeester alle noodzakelijke bevelen kan geven om de openbare orde te handhaven en gevaren te beperken.

Op grond van dit noodbevel kan de politie aan mensen opdragen om weg te gaan en weg te blijven uit het gebied. Noodbevelen worden over het algemeen gebruikt om - bij vrees voor wanordelijkheden - groepen uit elkaar te houden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden met een verhoogd risico. Aanbevolen wordt niet te vergeten een legitimatiebewijs mee te nemen aangezien de politie hier om kan vragen.
Provincie:
Tag(s):