maandag, 30. juli 2012 - 15:28

Burgemeester bezoekt door overstroming getroffen Slenaken

Burgemeester Van den Tillaar is maandag opnieuws langsgegaan in het door overstroming getroffen Limburgse Slenaken en in het bijzonder bij de getroffen ondernemers. De opruimwerkzaamheden in de panden zijn nog in volle gang.

Van den Tillaar: “Vanuit alle hoeken krijgen de getroffen ondernemers hulp om hun zaak weer op orde te brengen. Ook de gemeente Gulpen-Wittem helpt de ondernemers daar waar het kan met het opruimen, onder meer hebben we een aantal containers voor het afval geplaatst. De komende dagen zullen we nauw contact met de ondernemers houden”.

Omvang schade
De omvang van de schade die is ontstaan naar de hevige waterstroom in Slenaken, wordt nog door de particuliere verzekeraars in beeld gebracht.

College
Het college bracht ook zondagochtend al de kern Slenaken waar die nacht wateroverlast ontstond doordat de Gulp na een heftige regenbui in België, in het Limburgse Slenaken buiten haar oevers trad. Burgemeester Van den Tillaar, wethouder Jan Bormans en wethouder Piet Franssen spraken toen ook al met de getroffen ondernemers.
Provincie:
Tag(s):