dinsdag, 6. maart 2012 - 23:16

Burgemeester Mulder van Hulst bezoekt Chinees na tweet

Hulst

Burgemeester Mulder van Hulst heeft naar aanleiding van zijn tweet een bezoek gebracht aan de uitbaters van het restaurant te Middelburg.

Op 5 maart 2012 verstuurde burgemeester Jan-Frans Mulder een tweet naar aanleiding van de 3e overval op een Chinees restaurant in Zeeland. De burgemeester verzond deze tweet op persoonlijke titel en hanteerde daarbij de voor hem gekende stijl, met woordspelingen cq. ludieke toon. Met zijn tweet wilde de burgemeester uitspreken dat hij hoopt dat de daders snel worden gepakt. Die boodschap is helaas niet door iedereen herkend. Dat heeft tot eigen interpretatie en commotie geleid.

Als reactie daarop heeft burgemeester Mulder gekozen voor een ontmoeting met de betreffende horeca-uitbaters om zijn gevoelens over deze zaak kenbaar te maken en zijn steun te betuigen. Deze ontmoeting heeft dinsdag plaatsgevonden in Middelburg.

De uitbaatster heeft aan de burgemeester te kennen gegeven niet bijzonder zwaar te tillen aan de wijze waarop de burgemeester heeft gereageerd via Twitter. De schrik van de overval en het onveilig gevoel grijpt hen meer aan. Het gesprek is op aangename wijze verlopen en voor beide partijen is daarmee de Twitter-kwestie uit de wereld.

Mede namens de uitbaatster wordt een oproep gedaan om hen vanaf nu rust te gunnen en gewoon aan het werk te laten.
Provincie:
Tag(s):