woensdag, 21. november 2012 - 17:08

Burgemeester sluit bedrijfspanden ivm georganiseerde hennephandel

Mijdrecht

Burgemeester Divendal van de gemeente Mijdrecht heeft vanmiddag in zijn gemeente twee bedrijfspanden aan de Productieweg 20 en 22 in Mijdrecht voor een half jaar gesloten.

In de panden zijn respectievelijk 690 en 511 hennepplanten aangetroffen evenals goederen die met hennepteelt te maken hebben.

Uit onderzoek en de hoeveelheid aangetroffen hennepplanten blijkt dat de panden een rol vervullen in de (georganiseerde) hennephandel. Ook bleek bij een controle van het pand dat de meterkast was uitgebrand, waarschijnlijk ook een gevolg van de hennepteelt. Met de teelt was daarmee niet alleen de openbare orde in het geding, maar ook de openbare veiligheid. Op basis van deze bevindingen heeft burgemeester Divendal besloten de panden te sluiten.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de burgemeester over gaat tot sluiting van panden nadat was geconstateerd dat daar grote hoeveelheden hennepplanten werden gekweekt en/of gedroogd. In augustus zijn twee panden aan de Constructieweg voor zes maanden gesloten nadat daar een flinke hoeveelheid hennep was aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):