dinsdag, 17. juli 2012 - 19:41

Burgemeester sluit pand voor half jaar

Emmen

De burgemeester van Emmen heeft het pand van een auto reparatiebedrijf aan de Paganelstraat 4B voor een half jaar gesloten. Op 5 juli is daar bij een inval van de politie een illegale hennepkwekerij met 212 planten aangetroffen.

Energiebedrijf Enexis heeft onderzoek verricht en illegale stroomafname vastgesteld. De politie heeft het pand vervolgens ontruimd en op basis van het door de burgemeester gevoerde beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’ zijn nu bestuurlijke maatregelen genomen, zoals de sluiting van het pand.

De tijdelijke sluiting loopt van 12 juli tot 12 januari 2013. Deze sluiting is op het pand bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden het pand te betreden.

Deze maatregelen worden genomen om teelt, gebruik, verstrekking en handel in (soft)drugs tegen te gaan. Het toegangsverbod tot het pand heeft als doel om het bezoek aan het drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Door het pand tijdelijk te sluiten, wordt de drugscriminaliteit verminderd en dat is in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.
Provincie:
Tag(s):