dinsdag, 20. november 2012 - 22:02

Burgernet gemeente Hoogeveen al 3400 aanmeldingen

Hoogeveen

De wervingscampagne voor Burgernet in de gemeente Hoogeveen heeft tot nu toe ruim 3400 deelnemers opgeleverd. Dat is 6,2 procent van de bevolking van de gemeente Hoogeveen. Vijf procent is het minimum.

“Dit is een mooi begin! Toch wil ik de mensen uit Hoogeveen die nog geen lid zijn, maar ook de mensen die in Hoogeveen werken vragen zich aan te melden voor Burgernet. Mensen die in Hoogeveen werken kunnen zich inschrijven op het werkadres. Hoe meer deelnemers hoe beter de dekking van Burgernet is. Ik ben tot nu toe tevreden over Burgernet en hoop nog meer deelnemers te kunnen verwelkomen. De veiligheid van uw leefomgeving raakt ons immers allemaal”, zegt burgemeester Karel Loohuis.

In september begon de gemeente Hoogeveen met Burgernet. Bij ongeveer 23.000 adressen viel een persoonlijke brief van de burgemeester in de bus.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en ondernemers. Deelnemers aan Burgernet krijgen van de politie een sms of een voicemailbericht om uit te kijken naar bijvoorbeeld een verdwaald kind, een overvaller of een gestolen voertuig.

Sinds september zijn er in Hoogeveen twee burgernetacties geweest. Dat was zondag 7 oktober rond de vermissing van een 11-jarige jongen en op 15 november bij de overval op een 83-jarige man bij een pinautomaat in het centrum van Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):