woensdag, 18. april 2012 - 16:32

Burgernet Kennemerland uitgebreid met 1000 politiemensen

Haarlem

Alle medewerkers van de politie Kennemerland, werkzaam op straat, zijn met ingang van woensdag aangemeld bij Burgernet. 'Dit betekent dat Burgernet Kennemerland de beschikking krijgt over 1.000 extra deelnemers', meldt de politie woensdag.

Specifieke politie-info op gsm
Veel medewerkers van de politie Kennemerland hadden zich privé al aangemeld bij Burgernet. Naast alle oproepen voor Burgernetacties kunnen zij ook specifieke politie-informatie ontvangen op hun telefoon, die hen is uitgereikt door hun werkgever.

Helmoed Wierda, wnd korpschef politie Kennemerland: "Van nature zijn onze mensen gewend hulp te verlenen aan mensen in nood of in gevaar. Ik vind het geweldig dat nu alle collega's werkzaam op straat daaraan bijdragen. Met Burgernet hebben we een prachtig middel in handen gekregen bij het zoeken naar vermiste kinderen, en bij crisis- en rampenbestrijding."

Ook medewerkers van gemeentes, die participeren in Burgernet, zijn aangemeld bij Burgernet. Het gaat dan om bijvoorbeeld BOA's (Bijzonder Opsporingsambtenaren), gebiedsmanagers en gemeentelijke handhavers. Op deze manier zijn zij breder inzetbaar en telefonisch nog meer bereikbaar.

Theo Weterings, burgemeester gemeente Haarlemmermeer: "Ik roep naast onze inwoners, ook de ondernemers op om mee te doen. En om hun personeel hiervoor enthousiast te maken. Per slot van rekening werken in onze gemeente tienduizenden mensen die elders wonen. En die kunnen meehelpen om tijdens kantooruren ook de werkomgeving in Haarlemmermeer veiliger te maken. Want, het grote doel is en blijft om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Daarom is dit unieke samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie tot stand gekomen."

Daarnaast zijn medewerkers van twee beveiligingsbedrijven, Alpha Securtiy en ATN, als deelnemer aangemeld bij Burgernet. Peter Hoes, directeur van Alpha Security: "Ik vind het ontzettend belangrijk dat de beveiligingsbranche en de politie elkaar, waar dat mogelijk is, versterken. Vanuit je eigen kracht. Door snel en alert te reageren en samen te werken kunnen we, denk ik, nog veel meer betekenen voor de veiligheid buiten op straat. Deze vorm van publiek-private samenwerking heeft de afgelopen jaren zijn waarde al getoond. Kijk maar naar de beveiliging van de Waarderpolder de afgelopen jaren."

In maart 2011 is Burgernet gestart in de regio Kennemerland. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeentes en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk.

Inmiddels heeft Burgernet ruim 18.000 deelnemers in de regio Kennemerland.
Provincie:
Tag(s):