vrijdag, 22. juni 2012 - 13:47

Burgers schieten Rotterdamse agenten te hulp

Rotterdam

De politie heeft donderdag met behulp van burgers twee verdachten van heling aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

Een motoragent zag donderdagochtend rond negen uur op de Bermweg in Capelle aan den IJssel een scooter rijden. Toen hij de bestuurder daarvan wilde controleren, was de scooter ineens uit zijn zicht verdwenen.

Een oplettende burger attendeerde de agent op de verstopplek van de scooterbestuurder; achter een vrachtwagen. De 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel had zich niet zomaar verstopt.

De scooter waar hij op reed bleek te zijn gestolen. De kentekenplaat bleek van weer een andere scooter te zijn gestolen. De man is aangehouden.

Tegen half drie die middag zagen agenten een snorfiets met daarop twee personen. Toen die twee de politie zagen, stapte de bijrijder af. De bestuurder kreeg een stopteken, maar dat negeerde hij. Hij reed weg, gooide even later de snorfiets neer en rende door de bosjes naar het Rozenburgpark.

Bij een sloot hield hij in eerste instantie stil, maar besloot al snel in het water te springen en naar de overkant te zwemmen. Daar was een schoolklas bezig met gymles. De meester, die alles zag gebeuren, schoot de politie te hulp.

Toen de verdachte uit de sloot wilde klimmen, duwde hij hem terug het water in. Uiteindelijk wisten de agenten de 18-jarige Rotterdammer aan te houden. De snorfiets waar hij op reed, bleek te zijn gestolen. De meester heeft bloemen gekregen voor zijn hulp.
Provincie:
Tag(s):