zaterdag, 16. juni 2012 - 18:42

Burgers werken gewapende overvallers tegen de grond

Mede door kordaat optreden van burgers zijn vanmiddag na overval op een postkantoor annex kadoshop in het Zuid-Limburgse Bunde, de twee jonge daders korte tijd later opgepakt. Bij de overval werd een 26 - jarige vrouw met een mes in haar rug gestoken en het personeel bedreigd.

Rond kwart voor drie kwamen de twee knapen, 15 en 17 jaar en afkomstig uit Cadier en Keer en Vaals, het postkantoor aan het St. Agnesplein binnen. Zij eisten onder bedreiging van een mes direct geld. Daarbij stak één van de daders genoemde vrouw die voor hem stond met een mes in haar rug. Het slachtoffer, woonachtig in Bunde, hield er een diepe wond aan over.

Nadat het personeel een onbekend geldbedrag in een plastic zak had gedaan rende het tweetal de zaak uit. Een medewerker ging er direct achteraan. Tijdens de vlucht namen toevallige passanten het stokje van de medewerker over. Die wisten de jongste overvaller op de Boschweg tegen de grond te werken. De politie rekende even verder de tweede dader in. Die vertelde de agenten waar de plastic zak met geld door hem was weggegooid.
Provincie:
Tag(s):