dinsdag, 28. augustus 2012 - 15:21

CargoHarc onderschept geld en drugs op Schiphol

Schiphol

Het CargoHarc team, een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en de Douane ter bestrijding van drugssmokkel via Schiphol heeft in een onderzoek naar de invoer van ruim 65 kilogram cocaïne drie verdachten aangehouden en doorzoekingen in woningen verricht.

Eind december 2011 werd door leden van het CargoHarc-team op Schiphol 65 kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen die was verstopt in een zending bloemen afkomstig uit Bogota, Colombia. Na aantreffen van de bloemenzending met cocaïne heeft dit team onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem onderzoek verricht naar deze smokkel.

In het onderzoek van het CargoHarc-team zijn vandaag en vorige week een 52 jarige man uit Badhoevedorp en twee mannen van 38 en 37 jaar uit Amsterdam aangehouden. De 37-jarige verdachte uit Amsterdam is werkzaam bij een bedrijf op de luchthaven Schiphol. Bij de doorzoekingen is een groot geldbedrag van bijna een half miljoen euro aangetroffen. Tevens zijn bij één van de verdachten twee vuurwapens en softdrugs gevonden en in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):