maandag, 17. december 2012 - 14:49

Carice van Houten sluit dinsdagavond dj's 3FM Serious Request op

Enschede

De drie dj’s van 3FM Serious Request in het Glazen Huis op de Oude markt in Enschede gaan van dinsdag 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de allerkleinsten.

Baby's
Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Het Rode Kruis helpt door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten.

Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kind moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio.

Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en werd € 8.621.004 opgehaald.

Carice van Houten
Zangeres/actrice Carice van Houten sluit dinsdagavond om 21.00 uur de deur van het Glazen Huis achter 3FM dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra als startsignaal voor 3FM Serious Request. Eerder op de avond om 19.00 uur zal Carice, samen met Miss Montreal en Racoon een muzikaal optreden verzorgen.
Provincie:
Tag(s):