vrijdag, 30. maart 2012 - 20:13

Carnegie Heldenfonds huldigt drie helden

Gramsbergen

Stefan Dries, Christien Dries en Dirko Luisman hebben een bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds gekregen. Ze ontvingen de penning voor hun heldendaad op 5 december 2010, toen ze een vrouw uit het water hebben gered.

Op zondag 5 december 2010 liep mevrouw Van Dijk uit Gramsbergen met haar honden over de Vechtdijk in Gramsbergen. Het was een koude dag en het was glad. Een van de honden viel in het water. Mevrouw Van Dijk wilde haar hond redden, maar belandde zelf in het koude water. Door het ijs en de sneeuw kon ze niet zelf uit het water komen. Er was niemand in de buurt en ze raakte onderkoeld.

Christien Dries en haar broer Stefan hoorden in hun huis het hulpgeroep en kwamen direct in actie. Ook Dirko Luisman hoorde hulpgeroep en ging op onderzoek uit. Gedrieën waagden zij zich op het spekgladde talud, met het gevaar om zelf in het water te glijden. Het lukte om mevrouw Van Dijk uit het water te halen en haar over te dragen aan de hulpdiensten die inmiddels waren gearriveerd. Hiermee hebben de drie voorkomen dat zij nog langer in het koude water had gelegen, met alle gevolgen van dien.

Het helden trio ontving de onderscheiding uit handen van Burgemeester Peter Snijders.
Provincie:
Tag(s):